marți, 2 august 2022

Continuare

Care este problema păgânilor și a acelora Care au părăsit sfințenia? 
Se vor putea mântui și aceștia, dar prin fapte bune, făcute din dragoste față de aproapele, primind botezul în viața celor decedați prin foc și Duh Sfant, dar acest lucru numai la Judecata de Apoi. Până atunci stau între întuneric și lumina dacă sunt bunici trec la muncile iadului dacă au făcut rău. 
Bine este ca lumea sa știe ce este iadul! 
Iadul-Până la Judecata de Apoi,este o școală de corecție în care toate sanctiunile păcatelor trebuie suportate de sufletele oamenilor, având în acest scop pe demoni care aplica osânda, Până va veni vremea sa primească și ei plata cuvenită pentru faradelegile uneltire.
Oamenii obișnuiesc sa spună:-ce-o fi cu toată lumea o fi și cu mine!Feriți-vă de o astfel de cugetare vicleana.Acesti oameni iau însușire diavoleasca. 
Cum pot fi oamenii scoși din iad? Prin mijlocirea celor vii de pe pământ, prin mijloacele ce stau în sânul  sfintei Biserici-căci Dumnezeu spune: Ceea ce veți lega pe pământ, va fi legat și în cer și ceea ce veți dezlega pe pământ, va fi dezlegat și în Cer. Este suficient ca un singur preot de pe fata pământului sa dezlege neamul omenesc și acest lucru este cu putință. Acel preot e nevoie a nutri această dorință în dragostea sufletului său și sa fie cât se poate de aproape de sfârșitul lumii ca nu cumva sa zică viclenii -faceți păcate ca iată va dezleagă. -Că va mărturisesc adevărul:numai cateva minute în iad e suficient unui om ca să nu mai dorească Raul în veșnicie. Cei scoși di Iad vor fi atașați Bunului Dumnezeu cu toată căldură dar cu frica pedepsei. Bunul Dumnezeu însă dorește ca oamenii sa caute binele din convingere nu numai la strâmtoare.
Păcătoșii întorși la pocăință sunt mai atașați binelui fiindcă gustă efectul binelui încă de pe pământ. 
Unde este Iadul și cum arată?